Over: indre del av fjorden Skjomen i Narvik kommune. Platåbreen Frostisen til høyre.


onsdag 17. mars 2010

Jerv i bymarka!
Overskriften virker vel en smule usannsynlig. Hvem ville vel tro at et dyr som hører hjemme i ville fjell og på vidstrakte vidder og som helst følger i reinens fotspor plutselig skulle observeres midt i Bymarka i Trondheim? Høres ut som en skikkelig trønderskrøne spør du meg. Men faktum er at en jervtispe fra Østerdalen for noen år siden tok veien nordover etter å ha sluppet unna jakt. Og her har den altså slått seg ned. Sky som den er er det få som har sett jerven, men turgåere som ferdes i de høyestliggende og minst trafikerte delene av marka kan treffe på sporene. Og det var nettopp sporene undertegnede og turkamerat Per-Ivar Nikolaisen fant under Storheia-ekspidisjonen for et par uker tilbake. Legger ved et knippe bilder tatt med mobilkameraet mitt fra turen. For her kan det vel ikke være tvil om at det er jerven som har vært på ferde?


3 kommentarer:

  1. Spennende! Viste ikke at det bor jerv en liten spasertur fra trappa mi! Nå blir jeg å drømme om å få bilder av den, men det er vel ikke så lett... Men det er jo lov å drømme!

    SvarSlett
  2. Å få gode bilder av jerv er vel noe av det vanskeligste å lykkes med innenfor naturfoto, men denne jerven er kanskje mindre sky ennn gjennomsnittsjerven? Det kunne være moro å gjøre et forsøk!

    SvarSlett
  3. Å ja, det må nok prøves! Får håpe man er svinheldig :) Blir i alle fall ikke noen bilder hvis man ikke kommer seg ut!

    SvarSlett

Her er du velkommen til å legge inn en hilsen eller en kommentar. Hvis du har en bloggkonto må du velge identitet for å legge inn en kommentar. Men det er enkelt uten også, kryss bare av for anonym når du skal legge inn kommentaren din.