Over: indre del av fjorden Skjomen i Narvik kommune. Platåbreen Frostisen til høyre.


tirsdag 12. oktober 2010

Gullfoss

 
Er det noen fosser som kan konkurrere med de norske så må det være de Islandske. Gullfoss er Islands kanskje mest berømte, og definitivt et av Europas mest kraftfulle vannfall. Gullfoss består egentlig av to store fall: det øverste har et fall på 11 meter, og det nedre på 21 meter. Vannføringen kan gå opp i hele 109 kubikkmeter pr sekund! Vassdraget til Hvítá, Sogið og Ölfusá strekker seg fra fjellene til strendene, fra isbrèene til havet, og binder sammen legendariske steder og naturperler som Kerlingarfjöll, Gullfoss, Geysir, Skálholt, Ármannsfell, Thingvellir og Eyrarbakki. Gullfoss er innen rekkevidde i løpet av en dagstur fra Reykjavik og er absolutt verdt et besøk. Her er mine inntrykk fra fossen som jeg besøkte tidligere i høst, under en liten avstikker fra en konferanse i den Islandske hovedstaden.


   

4 kommentarer:

  1. Hei,

    Det er ikke mange fosser som er mer dramatisk enn Gullfoss, synes du får til å vise det med disse bildene. Må ha vært litt av en opplevelse dette!

    mvh
    Øyvind

    SvarSlett
  2. Har selv vært å sett gullfoss, litt av en opplevelse!

    Fine bilder, men nr.2 i rekken var ekstra flott.

    mvh Knut Børge

    SvarSlett
  3. Hej
    Jag har inte varit på Island, men det är säkert värt ett besök inte minst för denna stora fors. Tack för tipset!....och fina bilder du har!
    God helg,

    SvarSlett
  4. Takk. Gullfoss skal visstnok være fin å fotografere om vinteren også - frossen!

    SvarSlett

Her er du velkommen til å legge inn en hilsen eller en kommentar. Hvis du har en bloggkonto må du velge identitet for å legge inn en kommentar. Men det er enkelt uten også, kryss bare av for anonym når du skal legge inn kommentaren din.